
کمیته ی مدیریت اطلاعات سلامت :
هدف برای احراز کیفیت مطلوب در ارائه خدمات بیمارستانی یک سیستم خوب و معتبر اطلاعات و آمار ضروری است و وجود کمیته ای تحت این عنوان به این هدف کمک می نماید. پرونده های پزشکی احتمالا مفیدترین منبع برای ارزیابی کیفیت خدمات ارائه شده بشمار می روند. ( جزئیات وضعیت بیماران – تعامل بین بیماران و پرسنل درمانی – اطلاعات در مورد نتایج درمانی در این پرونده ها بسهولت قابل استحصال میباشد). از مسائل حائز اهمیت پرونده های بیمارستانی، امکان انجام مطالعات همزمان و گذشته نگر میباشد. ابعاد آموزشی و پژوهشی و پیگیری نتایج درمانهای انجام شده در همین سطح قابل انجام است. استفاده های قانونی و جنبه های حقوقی مدارک پزشکی از دیگر مسائل مهم قابل تاکید در بحث آمار و مدارک پزشکی بشمار میرود. نهایتاً موضوع پرونده نویسی و نحوه نگارش داده های پزشکی و درمانی بیماران در زمره مهمترین مسائلی است که باید روند منطقی و مطلوب داشته باشد و در سطح این کمیته نیز مورد بررسی و نظارت دائمی قرار داشته باشد. رئیس کمیته: رئیس بیمارستان دبیر کمیته : مسئول واحد مدیریت اطلاعات سلامت اعضای ثابت کمیته رئیس بیمارستان- مدیر بیمارستان-مدیر خدمات پرستاری- مسئول دفتر بهبود کیفیت- مسئول واحد مدیریت اطلاعات سلامت- مسئول فناوری اطلاعات بیمارستان-یکنفر مطلع از امور حسابداری- یکنفر کارشناس آمار حیاتی– کارشناس هماهنگ کننده ایمنی بیمار شرح وظایف کمیته: اجرای استانداردهای مدارک پزشکی در اعتبار بخشی اجرای استانداردهای فناوری اطلاعات در اعتبار بخشی تایید فرم های بیمارستانی طراحی شده و پایش نظام بایگانی منطبق بر ضوابط در مدارک پزشکی پایش اجرای نظام پرونده نویسی صحیح و علمی و در دسترس بودن گزارشات منظم ماهیانه از عملکرد بیمارستان توالی برگزاری جلسه حداقل هر ماه یکبار تشکیل جلسه و مستندات نگهداری می شود.
|
هدف:
این کمیته به منظور تضمین کیفیت خدمات داروئی در راستای ارتقاء کیفیت ارائه خدمات درمانی وجلوگیری از عوارض احتمالی داروئی کنترل کیفیت و کمیت داروها و تجهیزات مورد نیاز بیماران، همراهان و پرسنل بیمارستان، تشکیل میگردد و تضمین سلامت و کیفیت کلیه مواد در بیمارستان و در همه شرایط در راس اهداف این کمیته می باشد.
رئیس کمیته :
ریاست بیمارستان
دبیر کمیته :
مسئول امور دارویی بیمارستان
اعضای ثابت کمیته:
رئیس بیمارستان-مدیر بیمارستان- مدیر خدمات پرستاری- مسئول واحد بهبود کیفیت–سوپروایزر آموزشی - مسئول فنی داروخانه– مسئول تجهیزات پزشکی– کارشناس هماهنگ کننده ایمنی بیمار
اعضای مدعو کمیته :
همه ی مسئولین بخش ها/واحدهای بالینی و اداری و پشتیبانی(با تشخیص رئیس بیمارستان )-کارشناس بهداشت محیط- کارشناس کنترل عفونت– دو نفر از پزشکان متخصص بیمارستان
شرح وظایف کمیته
تدوین فرمولاری بیمارستانی و به روز رسانی آن
تدوین فهرستی از داروهای خودبخود متوقف شونده ، داروهایی که پس از مدت زمان معینی دیگر نباید ادامه یابند و باید به پزشک معالج اطلاع داده شود
خط مشی:تدوین خط مشی های مصرف صحیح داروهای مهم و شایع (آنتی بیوتیک ها )
خط مشی:تنظیم ، پایش و ارزشیابی خط مشی بیمارستان در استفاده صحیح از داروها
خط مشی :تدوین خط مشی ها و روشهایی برای کاهش اشتباهات تجویز داروها و عوارض جانبی ناخواسته
طراحی و اجرای مداخلات و اقدامات اصلاحی به منظور رفع مشکلات و اشتباهات دارویی گزارش شده
تدوین لیست داروهای ضروری که باید در داروخانه یا هر یک از بخشهای بیمارستان موجود باشد
تهیه فهرستی از داروهای پرخطر یا داروهای با احتمال خطر بالا
تدوین فرایندی برای تعیین ، تصویب و تهیه داروهایی که جزو فرمولاری بیمارستانی نیستند
ترویج شیوه های علمی درمان و دارو در سطح بیمارستان
پیش بینی و نظارت بر نحوه تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی مصرفی نظارت بر نحوه استفاده از وسایل ، نگهداری و تامین تجهیزات پزشکی
آموزش نحوه کاربرد و استفاده صحیح و ایمنی و نگهداری تجهیزات پزشکی و بیمارستانی
بررسی و مطالعه در مورد میزان نیاز به انواع مواد غذایی ( اعم از غذاهای رژیمی و سایر غذاها ) از نظر کمی و کیفی ، در سطح بیمارستان
تهیه برنامه منسجم برای تهیه مواد اولیه غذایی یا غذاهای آماده از منابع استاندارد و با تضمین کیفیت ، در چهارچوب بودجه و سایر مقررات بیمارستان ، نظارت برحمل بهداشتی مواد غذایی و نگهداری این مواد به شیوه های بهداشتی در محلها و درجه حرارت مطمئن .
نظارت مستمر بر نحوه تهیه ، آماده سازی ، طبخ ، نگهداری ، انتقال و توزیع و پذیرایی مواد غذایی دربیمارستان.
اعمال برنامه ها کنترل کیفی غذا .
کمک به تهیه برنامه غذایی روزانه بیماران ، به ویژه بیماران مصرف کننده غذاهای رژیمی،به صورتی که کالری روزانه مورد نیاز به بهترین وجه تامین گردد . اعمال تنوع غذایی بر حسب فصول سال .
نظارت بر تهیه و استفاده صحیح و به جا از مواد و پودرهای غذایی و سرمهای مورد نیاز جهت تغذیه وریدی ، به منظور استفاده در بیمارانی که امکان استفاده از تغذیه عادی ندارند .
ارزیابی رضایت بیماران از کیفیت غذا .
آموزش کارکنان بخش تغذیه به منظور مراعات موازین بهداشت فردی ، بهداشت محیط ، مقررات غذایی و دستورالعمل بهداشت کار در آشپزخانه و سایر اماکن بیمارستان .
نظارت بر تعویض به موقع وسایل پخت ، ظروف مستعمل و غیر بهداشتی .
پیشنهاد در جهت تهیه غذای سالم و مناسب برای پرسنل .
تهیه و کنترل شناسنامه بهداشتی مشتمل بر گواهی صحت مزاج و عدم ابتلا به بیماریهای واگیر و مسری ، برای تهیه کلیه مامورین اور تغذیه بیمارستان و انجام ادواری آزمایشات ضروری برای تاکید سلامت ایشان
تهیه ی گزارش سالیانه از وضعیت امور تغذیه در بیمارستان
توالی برگزاری کمیته
حداقل هر سه ماه یکبار تشکیل جلسه و مستندات نگهداری گردد.
Ø نکته : با توجه به سنجه های اعتباربخشی در بیمارستان های کمتر از ۱۰۰تخت ، کمیته اقتصاد دارو درمان وتجهیزات پزشکی با کمیته دارو ، درمان و تجهیزات پزشکی با دستور کار متفاوت برگزار می گردد.
هدف:
این کمیته به منظور تضمین کیفیت خدمات داروئی در راستای ارتقاء کیفیت ارائه خدمات درمانی وجلوگیری از عوارض احتمالی داروئی کنترل کیفیت و کمیت داروها و تجهیزات مورد نیاز بیماران، همراهان و پرسنل بیمارستان، تشکیل میگردد و تضمین سلامت و کیفیت کلیه مواد در بیمارستان و در همه شرایط در راس اهداف این کمیته می باشد.
رئیس کمیته :
ریاست بیمارستان
دبیر کمیته :
مسئول امور دارویی بیمارستان
اعضای ثابت کمیته:
رئیس بیمارستان-مدیر بیمارستان- مدیر خدمات پرستاری- مسئول واحد بهبود کیفیت–سوپروایزر آموزشی - مسئول فنی داروخانه– مسئول تجهیزات پزشکی– کارشناس هماهنگ کننده ایمنی بیمار
اعضای مدعو کمیته :
همه ی مسئولین بخش ها/واحدهای بالینی و اداری و پشتیبانی(با تشخیص رئیس بیمارستان )-کارشناس بهداشت محیط- کارشناس کنترل عفونت– دو نفر از پزشکان متخصص بیمارستان
شرح وظایف کمیته
تدوین فرمولاری بیمارستانی و به روز رسانی آن
تدوین فهرستی از داروهای خودبخود متوقف شونده ، داروهایی که پس از مدت زمان معینی دیگر نباید ادامه یابند و باید به پزشک معالج اطلاع داده شود
خط مشی:تدوین خط مشی های مصرف صحیح داروهای مهم و شایع (آنتی بیوتیک ها )
خط مشی:تنظیم ، پایش و ارزشیابی خط مشی بیمارستان در استفاده صحیح از داروها
خط مشی :تدوین خط مشی ها و روشهایی برای کاهش اشتباهات تجویز داروها و عوارض جانبی ناخواسته
طراحی و اجرای مداخلات و اقدامات اصلاحی به منظور رفع مشکلات و اشتباهات دارویی گزارش شده
تدوین لیست داروهای ضروری که باید در داروخانه یا هر یک از بخشهای بیمارستان موجود باشد
تهیه فهرستی از داروهای پرخطر یا داروهای با احتمال خطر بالا
تدوین فرایندی برای تعیین ، تصویب و تهیه داروهایی که جزو فرمولاری بیمارستانی نیستند
ترویج شیوه های علمی درمان و دارو در سطح بیمارستان
پیش بینی و نظارت بر نحوه تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی مصرفی نظارت بر نحوه استفاده از وسایل ، نگهداری و تامین تجهیزات پزشکی
آموزش نحوه کاربرد و استفاده صحیح و ایمنی و نگهداری تجهیزات پزشکی و بیمارستانی
بررسی و مطالعه در مورد میزان نیاز به انواع مواد غذایی ( اعم از غذاهای رژیمی و سایر غذاها ) از نظر کمی و کیفی ، در سطح بیمارستان
تهیه برنامه منسجم برای تهیه مواد اولیه غذایی یا غذاهای آماده از منابع استاندارد و با تضمین کیفیت ، در چهارچوب بودجه و سایر مقررات بیمارستان ، نظارت برحمل بهداشتی مواد غذایی و نگهداری این مواد به شیوه های بهداشتی در محلها و درجه حرارت مطمئن .
نظارت مستمر بر نحوه تهیه ، آماده سازی ، طبخ ، نگهداری ، انتقال و توزیع و پذیرایی مواد غذایی دربیمارستان.
اعمال برنامه ها کنترل کیفی غذا .
کمک به تهیه برنامه غذایی روزانه بیماران ، به ویژه بیماران مصرف کننده غذاهای رژیمی،به صورتی که کالری روزانه مورد نیاز به بهترین وجه تامین گردد . اعمال تنوع غذایی بر حسب فصول سال .
نظارت بر تهیه و استفاده صحیح و به جا از مواد و پودرهای غذایی و سرمهای مورد نیاز جهت تغذیه وریدی ، به منظور استفاده در بیمارانی که امکان استفاده از تغذیه عادی ندارند .
ارزیابی رضایت بیماران از کیفیت غذا .
آموزش کارکنان بخش تغذیه به منظور مراعات موازین بهداشت فردی ، بهداشت محیط ، مقررات غذایی و دستورالعمل بهداشت کار در آشپزخانه و سایر اماکن بیمارستان .
نظارت بر تعویض به موقع وسایل پخت ، ظروف مستعمل و غیر بهداشتی .
پیشنهاد در جهت تهیه غذای سالم و مناسب برای پرسنل .
تهیه و کنترل شناسنامه بهداشتی مشتمل بر گواهی صحت مزاج و عدم ابتلا به بیماریهای واگیر و مسری ، برای تهیه کلیه مامورین اور تغذیه بیمارستان و انجام ادواری آزمایشات ضروری برای تاکید سلامت ایشان
تهیه ی گزارش سالیانه از وضعیت امور تغذیه در بیمارستان
توالی برگزاری کمیته
حداقل هر سه ماه یکبار تشکیل جلسه و مستندات نگهداری گردد.
Ø نکته : با توجه به سنجه های اعتباربخشی در بیمارستان های کمتر از ۱۰۰تخت ، کمیته اقتصاد دارو درمان وتجهیزات پزشکی با کمیته دارو ، درمان و تجهیزات پزشکی با دستور کار متفاوت برگزار می گردد.
هدف:
این کمیته به منظور تضمین کیفیت خدمات داروئی در راستای ارتقاء کیفیت ارائه خدمات درمانی وجلوگیری از عوارض احتمالی داروئی کنترل کیفیت و کمیت داروها و تجهیزات مورد نیاز بیماران، همراهان و پرسنل بیمارستان، تشکیل میگردد و تضمین سلامت و کیفیت کلیه مواد در بیمارستان و در همه شرایط در راس اهداف این کمیته می باشد.
رئیس کمیته :
ریاست بیمارستان
دبیر کمیته :
مسئول امور دارویی بیمارستان
اعضای ثابت کمیته:
رئیس بیمارستان-مدیر بیمارستان- مدیر خدمات پرستاری- مسئول واحد بهبود کیفیت–سوپروایزر آموزشی - مسئول فنی داروخانه– مسئول تجهیزات پزشکی– کارشناس هماهنگ کننده ایمنی بیمار
اعضای مدعو کمیته :
همه ی مسئولین بخش ها/واحدهای بالینی و اداری و پشتیبانی(با تشخیص رئیس بیمارستان )-کارشناس بهداشت محیط- کارشناس کنترل عفونت– دو نفر از پزشکان متخصص بیمارستان
شرح وظایف کمیته
تدوین فرمولاری بیمارستانی و به روز رسانی آن
تدوین فهرستی از داروهای خودبخود متوقف شونده ، داروهایی که پس از مدت زمان معینی دیگر نباید ادامه یابند و باید به پزشک معالج اطلاع داده شود
خط مشی:تدوین خط مشی های مصرف صحیح داروهای مهم و شایع (آنتی بیوتیک ها )
خط مشی:تنظیم ، پایش و ارزشیابی خط مشی بیمارستان در استفاده صحیح از داروها
خط مشی :تدوین خط مشی ها و روشهایی برای کاهش اشتباهات تجویز داروها و عوارض جانبی ناخواسته
طراحی و اجرای مداخلات و اقدامات اصلاحی به منظور رفع مشکلات و اشتباهات دارویی گزارش شده
تدوین لیست داروهای ضروری که باید در داروخانه یا هر یک از بخشهای بیمارستان موجود باشد
تهیه فهرستی از داروهای پرخطر یا داروهای با احتمال خطر بالا
تدوین فرایندی برای تعیین ، تصویب و تهیه داروهایی که جزو فرمولاری بیمارستانی نیستند
ترویج شیوه های علمی درمان و دارو در سطح بیمارستان
پیش بینی و نظارت بر نحوه تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی مصرفی نظارت بر نحوه استفاده از وسایل ، نگهداری و تامین تجهیزات پزشکی
آموزش نحوه کاربرد و استفاده صحیح و ایمنی و نگهداری تجهیزات پزشکی و بیمارستانی
بررسی و مطالعه در مورد میزان نیاز به انواع مواد غذایی ( اعم از غذاهای رژیمی و سایر غذاها ) از نظر کمی و کیفی ، در سطح بیمارستان
تهیه برنامه منسجم برای تهیه مواد اولیه غذایی یا غذاهای آماده از منابع استاندارد و با تضمین کیفیت ، در چهارچوب بودجه و سایر مقررات بیمارستان ، نظارت برحمل بهداشتی مواد غذایی و نگهداری این مواد به شیوه های بهداشتی در محلها و درجه حرارت مطمئن .
نظارت مستمر بر نحوه تهیه ، آماده سازی ، طبخ ، نگهداری ، انتقال و توزیع و پذیرایی مواد غذایی دربیمارستان.
اعمال برنامه ها کنترل کیفی غذا .
کمک به تهیه برنامه غذایی روزانه بیماران ، به ویژه بیماران مصرف کننده غذاهای رژیمی،به صورتی که کالری روزانه مورد نیاز به بهترین وجه تامین گردد . اعمال تنوع غذایی بر حسب فصول سال .
نظارت بر تهیه و استفاده صحیح و به جا از مواد و پودرهای غذایی و سرمهای مورد نیاز جهت تغذیه وریدی ، به منظور استفاده در بیمارانی که امکان استفاده از تغذیه عادی ندارند .
ارزیابی رضایت بیماران از کیفیت غذا .
آموزش کارکنان بخش تغذیه به منظور مراعات موازین بهداشت فردی ، بهداشت محیط ، مقررات غذایی و دستورالعمل بهداشت کار در آشپزخانه و سایر اماکن بیمارستان .
نظارت بر تعویض به موقع وسایل پخت ، ظروف مستعمل و غیر بهداشتی .
پیشنهاد در جهت تهیه غذای سالم و مناسب برای پرسنل .
تهیه و کنترل شناسنامه بهداشتی مشتمل بر گواهی صحت مزاج و عدم ابتلا به بیماریهای واگیر و مسری ، برای تهیه کلیه مامورین اور تغذیه بیمارستان و انجام ادواری آزمایشات ضروری برای تاکید سلامت ایشان
تهیه ی گزارش سالیانه از وضعیت امور تغذیه در بیمارستان
توالی برگزاری کمیته
حداقل هر سه ماه یکبار تشکیل جلسه و مستندات نگهداری گردد.
Ø نکته : با توجه به سنجه های اعتباربخشی در بیمارستان های کمتر از ۱۰۰تخت ، کمیته اقتصاد دارو درمان وتجهیزات پزشکی با کمیته دارو ، درمان و تجهیزات پزشکی با دستور کار متفاوت برگزار می گردد.