کمیته ی اقتصاد دارو درمان و تجهیزات پزشکی :

هدف :

مدیریت هزینه های غیر ضرور و جلوگیری از تقاضاهای بدون پشتوانه علمی از طرف بیمار و یا پزشک ، تا بتوان تضمین کننده بالاترین کیفیت ، اثر بخشی و هزینه اثربخشی خدمات ارائه شده را بنماییم .

رئیس کمیته :

ریاست بیمارستان

دبیر کمیته :

مسئول فنی داروخانه

اعضای ثابت :

رئیس بیمارستان مدیر بیمارستان مدیر دفترخدمات پرستاری مسئول بهبود کیفیت کارشناس هماهنگ کننده ایمنی بیمار سوپروایزر آموزشی مسئول فنی داروخانه مسئول واحد مدیریت اطلاعات سلامت مسئول واحد فناوری اطلاعات - روسای بخش های بالینی ( حسب نیاز )

شرح وظایف :

حیطه فعالیت کمیته شامل گروه خدمات شایع و گروه خدمات نادر و گران قیمت می باشند :

۱ . گروه خدمات شایع به خدماتی گفته می شود که به طور شایع در بیمارستانها ایجاد هزینه می نمایند . به عنوان مثال کالاها و یا دارو های مصرفی ، درخواست های تصویر برداری و آزمایشات تشخیصی و پروسیجر های شایع و ... .

۲ . گروه خدمات نادر و گران قیمت به پروسیجر ها و یا اعمال جراحی الکتیو و غیر روتین که در آن وسیله مصرفی پزشکی گران قیمت ( مجموع قیمت وسایل پزشکی مصرفی در یک عمل جراحی یا یک مداخله درمانی معادل ده میلیون تومان و بالاتر ) استفاده می شود .

 ۳. در گروه مداخلات تشخیصی و درمانی شایع ، کمیته بیمارستانی موظف است تا اطلاعات مربوط به حجم مداخلات تجویز شده توسط پزشکان شاغل در بیمارستان را مورد بررسی قرار داده و با استفاده از روش های آماری و مدیریتی ، موارد خارج از بازه های معمولی و شناسایی و علت آن را مورد پیگیری قرار دهند .

۴ . همچنین لازم است برای تمامی پزشکانی که میزان مداخلات تشخیصی و درمانی آنها از میانگین بالاتراست ، موارد را به همراه مستندات به صورت مکتوب به پزشکان مربوطه ارائه و تذکرات و راهنمایی های لازم داده شود .

 ۵ . در گروه مداخلات نادر و پرهزینه ، کمیته بیمارستانی موظف است جلسات مورد نیاز را قبل از انجام مداخلات ، با دعوت از متخصصین رشته های مربوطه و پزشک متخصصی که قرار است مداخله درمانی را انجام دهد ، تشکیل و بحث های فنی مربوط به اندیکاسیون و بررسی و مجوز انجام مداخله را صادر نمایند . اینجلسات می بایست به نحوی تشکیل شود که باعث هیچگونه تاخیر یا تغییر در برنامه پذیرش بیماران و نیز معطلی آنان نگردد .

۶ . در گروه مداخلات تشخیصی و درمانی شایع ، کمیته های بیمارستانی موظفند جلسه کمیته را ماهیانه تشکیل و گزارشی از بررسی ها و اطلاعات انجام شده و نتایج حاصل از آنها را به دبیرخانه دانشگاه ارسال نمایند .

توالی برگزاری جلسات :

جلسات به صورت ماهیانه برگزار می گردد .


 

هدف:

این کمیته به منظور تضمین کیفیت  خدمات داروئی در راستای ارتقاء کیفیت ارائه خدمات درمانی وجلوگیری از عوارض احتمالی داروئی کنترل کیفیت و کمیت داروها و تجهیزات مورد نیاز بیماران، همراهان و پرسنل بیمارستان، تشکیل میگردد و تضمین سلامت و کیفیت کلیه مواد در بیمارستان و در همه شرایط در راس اهداف این کمیته می باشد.

رئیس  کمیته

ریاست بیمارستان

دبیر کمیته

مسئول امور دارویی بیمارستان

 

اعضای ثابت کمیته:

رئیس بیمارستان-مدیر بیمارستان- مدیر خدمات پرستاری- مسئول واحد بهبود کیفیتسوپروایزر آموزشی - مسئول فنی داروخانه مسئول تجهیزات پزشکی کارشناس هماهنگ کننده ایمنی بیمار

اعضای مدعو  کمیته :

همه ی مسئولین بخش ها/واحدهای بالینی و اداری و پشتیبانی(با تشخیص رئیس بیمارستان )-کارشناس بهداشت محیط- کارشناس کنترل عفونت دو  نفر از پزشکان متخصص بیمارستان

شرح وظایف کمیته

 

           تدوین فرمولاری بیمارستانی و به روز رسانی آن

          تدوین فهرستی از داروهای خودبخود متوقف شونده ، داروهایی که پس از مدت زمان معینی دیگر نباید ادامه یابند و باید به پزشک معالج اطلاع داده شود

           خط مشی:تدوین خط مشی های مصرف صحیح داروهای مهم و شایع (آنتی بیوتیک ها )

          خط مشی:تنظیم ، پایش و ارزشیابی خط مشی بیمارستان در استفاده صحیح از داروها

          خط مشی :تدوین خط مشی ها و روشهایی برای کاهش اشتباهات تجویز داروها و عوارض جانبی ناخواسته

             طراحی و اجرای مداخلات و اقدامات اصلاحی به منظور رفع مشکلات و اشتباهات دارویی گزارش شده

           تدوین لیست داروهای ضروری که باید در داروخانه یا هر یک از بخشهای بیمارستان موجود باشد

          تهیه فهرستی از داروهای پرخطر یا داروهای با احتمال خطر بالا

          تدوین فرایندی برای تعیین ، تصویب و تهیه داروهایی که جزو فرمولاری بیمارستانی نیستند

          ترویج شیوه های علمی درمان و دارو در سطح بیمارستان

           پیش بینی و نظارت بر نحوه تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی مصرفی نظارت بر نحوه استفاده از وسایل ، نگهداری و تامین تجهیزات پزشکی

          آموزش نحوه کاربرد و استفاده صحیح و ایمنی و نگهداری تجهیزات پزشکی و بیمارستانی

           بررسی و مطالعه در مورد میزان نیاز به انواع مواد غذایی ( اعم از غذاهای رژیمی و سایر غذاها ) از نظر کمی و کیفی ، در سطح بیمارستان

          تهیه برنامه منسجم برای تهیه مواد اولیه غذایی یا غذاهای آماده از منابع استاندارد و با تضمین کیفیت ، در چهارچوب بودجه و سایر مقررات بیمارستان ، نظارت برحمل بهداشتی مواد غذایی و نگهداری این مواد به شیوه های بهداشتی در محلها و درجه حرارت مطمئن .

           نظارت مستمر بر نحوه تهیه ، آماده سازی ، طبخ ، نگهداری ، انتقال و توزیع و پذیرایی مواد غذایی دربیمارستان.

            اعمال برنامه ها کنترل کیفی غذا .

          کمک به تهیه برنامه غذایی روزانه بیماران ، به ویژه بیماران مصرف کننده غذاهای رژیمی،به صورتی که کالری روزانه مورد نیاز به بهترین وجه تامین گردد . اعمال تنوع غذایی بر حسب فصول سال .

           نظارت بر تهیه و استفاده صحیح و به جا از مواد و پودرهای غذایی و سرمهای مورد نیاز جهت تغذیه وریدی ، به منظور استفاده در بیمارانی که امکان استفاده از تغذیه عادی ندارند .

            ارزیابی رضایت بیماران از کیفیت غذا .

          آموزش کارکنان بخش تغذیه به منظور مراعات موازین بهداشت فردی ، بهداشت محیط ، مقررات غذایی و دستورالعمل بهداشت کار در آشپزخانه و سایر اماکن بیمارستان .

          نظارت بر تعویض به موقع وسایل پخت ، ظروف مستعمل و غیر بهداشتی .

           پیشنهاد در جهت تهیه غذای سالم و مناسب برای پرسنل .

          تهیه و کنترل شناسنامه بهداشتی مشتمل بر گواهی صحت مزاج و عدم ابتلا به بیماریهای واگیر و مسری ، برای تهیه کلیه مامورین اور تغذیه بیمارستان و انجام ادواری آزمایشات ضروری برای تاکید سلامت ایشان

           تهیه ی گزارش سالیانه از وضعیت امور تغذیه در بیمارستان

توالی برگزاری کمیته


حداقل هر سه ماه یکبار تشکیل جلسه و مستندات نگهداری گردد.

 

   Ø    نکته : با توجه به سنجه های اعتباربخشی در بیمارستان های کمتر از ۱۰۰تخت ، کمیته اقتصاد دارو درمان وتجهیزات پزشکی با کمیته دارو ، درمان و تجهیزات پزشکی با دستور کار متفاوت برگزار می گردد. 

هدف:

این کمیته به منظور تضمین کیفیت  خدمات داروئی در راستای ارتقاء کیفیت ارائه خدمات درمانی وجلوگیری از عوارض احتمالی داروئی کنترل کیفیت و کمیت داروها و تجهیزات مورد نیاز بیماران، همراهان و پرسنل بیمارستان، تشکیل میگردد و تضمین سلامت و کیفیت کلیه مواد در بیمارستان و در همه شرایط در راس اهداف این کمیته می باشد.

رئیس  کمیته

ریاست بیمارستان

دبیر کمیته

مسئول امور دارویی بیمارستان

 

اعضای ثابت کمیته:

رئیس بیمارستان-مدیر بیمارستان- مدیر خدمات پرستاری- مسئول واحد بهبود کیفیتسوپروایزر آموزشی - مسئول فنی داروخانه مسئول تجهیزات پزشکی کارشناس هماهنگ کننده ایمنی بیمار

اعضای مدعو  کمیته :

همه ی مسئولین بخش ها/واحدهای بالینی و اداری و پشتیبانی(با تشخیص رئیس بیمارستان )-کارشناس بهداشت محیط- کارشناس کنترل عفونت دو  نفر از پزشکان متخصص بیمارستان

شرح وظایف کمیته

 

           تدوین فرمولاری بیمارستانی و به روز رسانی آن

          تدوین فهرستی از داروهای خودبخود متوقف شونده ، داروهایی که پس از مدت زمان معینی دیگر نباید ادامه یابند و باید به پزشک معالج اطلاع داده شود

           خط مشی:تدوین خط مشی های مصرف صحیح داروهای مهم و شایع (آنتی بیوتیک ها )

          خط مشی:تنظیم ، پایش و ارزشیابی خط مشی بیمارستان در استفاده صحیح از داروها

          خط مشی :تدوین خط مشی ها و روشهایی برای کاهش اشتباهات تجویز داروها و عوارض جانبی ناخواسته

             طراحی و اجرای مداخلات و اقدامات اصلاحی به منظور رفع مشکلات و اشتباهات دارویی گزارش شده

           تدوین لیست داروهای ضروری که باید در داروخانه یا هر یک از بخشهای بیمارستان موجود باشد

          تهیه فهرستی از داروهای پرخطر یا داروهای با احتمال خطر بالا

          تدوین فرایندی برای تعیین ، تصویب و تهیه داروهایی که جزو فرمولاری بیمارستانی نیستند

          ترویج شیوه های علمی درمان و دارو در سطح بیمارستان

           پیش بینی و نظارت بر نحوه تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی مصرفی نظارت بر نحوه استفاده از وسایل ، نگهداری و تامین تجهیزات پزشکی

          آموزش نحوه کاربرد و استفاده صحیح و ایمنی و نگهداری تجهیزات پزشکی و بیمارستانی

           بررسی و مطالعه در مورد میزان نیاز به انواع مواد غذایی ( اعم از غذاهای رژیمی و سایر غذاها ) از نظر کمی و کیفی ، در سطح بیمارستان

          تهیه برنامه منسجم برای تهیه مواد اولیه غذایی یا غذاهای آماده از منابع استاندارد و با تضمین کیفیت ، در چهارچوب بودجه و سایر مقررات بیمارستان ، نظارت برحمل بهداشتی مواد غذایی و نگهداری این مواد به شیوه های بهداشتی در محلها و درجه حرارت مطمئن .

           نظارت مستمر بر نحوه تهیه ، آماده سازی ، طبخ ، نگهداری ، انتقال و توزیع و پذیرایی مواد غذایی دربیمارستان.

            اعمال برنامه ها کنترل کیفی غذا .

          کمک به تهیه برنامه غذایی روزانه بیماران ، به ویژه بیماران مصرف کننده غذاهای رژیمی،به صورتی که کالری روزانه مورد نیاز به بهترین وجه تامین گردد . اعمال تنوع غذایی بر حسب فصول سال .

           نظارت بر تهیه و استفاده صحیح و به جا از مواد و پودرهای غذایی و سرمهای مورد نیاز جهت تغذیه وریدی ، به منظور استفاده در بیمارانی که امکان استفاده از تغذیه عادی ندارند .

            ارزیابی رضایت بیماران از کیفیت غذا .

          آموزش کارکنان بخش تغذیه به منظور مراعات موازین بهداشت فردی ، بهداشت محیط ، مقررات غذایی و دستورالعمل بهداشت کار در آشپزخانه و سایر اماکن بیمارستان .

          نظارت بر تعویض به موقع وسایل پخت ، ظروف مستعمل و غیر بهداشتی .

           پیشنهاد در جهت تهیه غذای سالم و مناسب برای پرسنل .

          تهیه و کنترل شناسنامه بهداشتی مشتمل بر گواهی صحت مزاج و عدم ابتلا به بیماریهای واگیر و مسری ، برای تهیه کلیه مامورین اور تغذیه بیمارستان و انجام ادواری آزمایشات ضروری برای تاکید سلامت ایشان

           تهیه ی گزارش سالیانه از وضعیت امور تغذیه در بیمارستان

توالی برگزاری کمیته


حداقل هر سه ماه یکبار تشکیل جلسه و مستندات نگهداری گردد.

 

   Ø    نکته : با توجه به سنجه های اعتباربخشی در بیمارستان های کمتر از ۱۰۰تخت ، کمیته اقتصاد دارو درمان وتجهیزات پزشکی با کمیته دارو ، درمان و تجهیزات پزشکی با دستور کار متفاوت برگزار می گردد. 

هدف:

این کمیته به منظور تضمین کیفیت  خدمات داروئی در راستای ارتقاء کیفیت ارائه خدمات درمانی وجلوگیری از عوارض احتمالی داروئی کنترل کیفیت و کمیت داروها و تجهیزات مورد نیاز بیماران، همراهان و پرسنل بیمارستان، تشکیل میگردد و تضمین سلامت و کیفیت کلیه مواد در بیمارستان و در همه شرایط در راس اهداف این کمیته می باشد.

رئیس  کمیته

ریاست بیمارستان

دبیر کمیته

مسئول امور دارویی بیمارستان

 

اعضای ثابت کمیته:

رئیس بیمارستان-مدیر بیمارستان- مدیر خدمات پرستاری- مسئول واحد بهبود کیفیتسوپروایزر آموزشی - مسئول فنی داروخانه مسئول تجهیزات پزشکی کارشناس هماهنگ کننده ایمنی بیمار

اعضای مدعو  کمیته :

همه ی مسئولین بخش ها/واحدهای بالینی و اداری و پشتیبانی(با تشخیص رئیس بیمارستان )-کارشناس بهداشت محیط- کارشناس کنترل عفونت دو  نفر از پزشکان متخصص بیمارستان

شرح وظایف کمیته

 

           تدوین فرمولاری بیمارستانی و به روز رسانی آن

          تدوین فهرستی از داروهای خودبخود متوقف شونده ، داروهایی که پس از مدت زمان معینی دیگر نباید ادامه یابند و باید به پزشک معالج اطلاع داده شود

           خط مشی:تدوین خط مشی های مصرف صحیح داروهای مهم و شایع (آنتی بیوتیک ها )

          خط مشی:تنظیم ، پایش و ارزشیابی خط مشی بیمارستان در استفاده صحیح از داروها

          خط مشی :تدوین خط مشی ها و روشهایی برای کاهش اشتباهات تجویز داروها و عوارض جانبی ناخواسته

             طراحی و اجرای مداخلات و اقدامات اصلاحی به منظور رفع مشکلات و اشتباهات دارویی گزارش شده

           تدوین لیست داروهای ضروری که باید در داروخانه یا هر یک از بخشهای بیمارستان موجود باشد

          تهیه فهرستی از داروهای پرخطر یا داروهای با احتمال خطر بالا

          تدوین فرایندی برای تعیین ، تصویب و تهیه داروهایی که جزو فرمولاری بیمارستانی نیستند

          ترویج شیوه های علمی درمان و دارو در سطح بیمارستان

           پیش بینی و نظارت بر نحوه تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی مصرفی نظارت بر نحوه استفاده از وسایل ، نگهداری و تامین تجهیزات پزشکی

          آموزش نحوه کاربرد و استفاده صحیح و ایمنی و نگهداری تجهیزات پزشکی و بیمارستانی

           بررسی و مطالعه در مورد میزان نیاز به انواع مواد غذایی ( اعم از غذاهای رژیمی و سایر غذاها ) از نظر کمی و کیفی ، در سطح بیمارستان

          تهیه برنامه منسجم برای تهیه مواد اولیه غذایی یا غذاهای آماده از منابع استاندارد و با تضمین کیفیت ، در چهارچوب بودجه و سایر مقررات بیمارستان ، نظارت برحمل بهداشتی مواد غذایی و نگهداری این مواد به شیوه های بهداشتی در محلها و درجه حرارت مطمئن .

           نظارت مستمر بر نحوه تهیه ، آماده سازی ، طبخ ، نگهداری ، انتقال و توزیع و پذیرایی مواد غذایی دربیمارستان.

            اعمال برنامه ها کنترل کیفی غذا .

          کمک به تهیه برنامه غذایی روزانه بیماران ، به ویژه بیماران مصرف کننده غذاهای رژیمی،به صورتی که کالری روزانه مورد نیاز به بهترین وجه تامین گردد . اعمال تنوع غذایی بر حسب فصول سال .

           نظارت بر تهیه و استفاده صحیح و به جا از مواد و پودرهای غذایی و سرمهای مورد نیاز جهت تغذیه وریدی ، به منظور استفاده در بیمارانی که امکان استفاده از تغذیه عادی ندارند .

            ارزیابی رضایت بیماران از کیفیت غذا .

          آموزش کارکنان بخش تغذیه به منظور مراعات موازین بهداشت فردی ، بهداشت محیط ، مقررات غذایی و دستورالعمل بهداشت کار در آشپزخانه و سایر اماکن بیمارستان .

          نظارت بر تعویض به موقع وسایل پخت ، ظروف مستعمل و غیر بهداشتی .

           پیشنهاد در جهت تهیه غذای سالم و مناسب برای پرسنل .

          تهیه و کنترل شناسنامه بهداشتی مشتمل بر گواهی صحت مزاج و عدم ابتلا به بیماریهای واگیر و مسری ، برای تهیه کلیه مامورین اور تغذیه بیمارستان و انجام ادواری آزمایشات ضروری برای تاکید سلامت ایشان

           تهیه ی گزارش سالیانه از وضعیت امور تغذیه در بیمارستان

توالی برگزاری کمیته


حداقل هر سه ماه یکبار تشکیل جلسه و مستندات نگهداری گردد.

 

   Ø    نکته : با توجه به سنجه های اعتباربخشی در بیمارستان های کمتر از ۱۰۰تخت ، کمیته اقتصاد دارو درمان وتجهیزات پزشکی با کمیته دارو ، درمان و تجهیزات پزشکی با دستور کار متفاوت برگزار می گردد.
کپی لینک کوتاه :