|
![]() |
|
کمیته ی اخلاق پزشکی: هدف این کمیته جهت ارائه رهیافتهای لازم در زمینه نحوه استفاده مطلوب از یافته های علوم تجربی و امکانات تشخیصی درمانی و مراعات ارزشهای متعالی اسلامی در امور پزشکی تشکیل میگردد و زمینه ساز اعتماد متقابل بین جامعه پزشکی و مردم و مراجعین به بیمارستان میباشد. رئیس کمیته: ریاست بیمارستان دبیر کمیته : خانم اکبرپور ترکیب ثابت اعضا: رئیس بیمارستان- مدیر بیمارستان - مدیر خدمات پرستاری- مسئول دفتر بهبود کیفیت- سوپروایزر آموزشی-رابط ارزشیابی–مسئولین بخشها و واحد های اصلی بیمارستان با نظر رئیس بیمارستان - مسئول حراست بیمارستان- یک نفر پزشک شاغل خوشنام که به تعهد دینی وحسن اخلاق وحسن طبابت شهرت دارد - کارشناس هماهنگ کننده ایمنی بیمار شرح وظایف کمیته: اجرای استانداردهای حقوق گیرندگان خدمت اجرای آیین نامه انطباق فراهم نمودن تسهیلات احکام شرعی و احیای فریضه نماز اعتلای سطح اخلاق اسلامی و انسانی در سطح کارکنان ارائه رهیافت های لازم در زمینه استفاده مطلوب از یافته های علوم تجربی و امکانات تشخیصی درمانی منطبق بر موازین شرع مقدس هماهنگی فعالیت کانون مذهبی بیمارستان در برگزاری مناسبتهای اسلامی و ترویج شعائر اسلامی در محیط بیمارستان پیاده سازی نظام کارامد رسیدگی به شکایات رضایت گیرندگان خدمت توضیحات: این کمیته جایگزین کمیته پاسداری و مراقبت از ارزشهای متعالی،کمیته اخلاق پزشکی و موازین شرعی در ضوابط فعلی ارزشیابی می گردد. توالی برگزاری کمیته حداقل هر ماه یکبار تشکیل جلسه و مستندات نگهداری می شود.
|
هدف:
این کمیته به منظور تضمین کیفیت خدمات داروئی در راستای ارتقاء کیفیت ارائه خدمات درمانی وجلوگیری از عوارض احتمالی داروئی کنترل کیفیت و کمیت داروها و تجهیزات مورد نیاز بیماران، همراهان و پرسنل بیمارستان، تشکیل میگردد و تضمین سلامت و کیفیت کلیه مواد در بیمارستان و در همه شرایط در راس اهداف این کمیته می باشد.
رئیس کمیته :
ریاست بیمارستان
دبیر کمیته :
مسئول امور دارویی بیمارستان
اعضای ثابت کمیته:
رئیس بیمارستان-مدیر بیمارستان- مدیر خدمات پرستاری- مسئول واحد بهبود کیفیت–سوپروایزر آموزشی - مسئول فنی داروخانه– مسئول تجهیزات پزشکی– کارشناس هماهنگ کننده ایمنی بیمار
اعضای مدعو کمیته :
همه ی مسئولین بخش ها/واحدهای بالینی و اداری و پشتیبانی(با تشخیص رئیس بیمارستان )-کارشناس بهداشت محیط- کارشناس کنترل عفونت– دو نفر از پزشکان متخصص بیمارستان
شرح وظایف کمیته
تدوین فرمولاری بیمارستانی و به روز رسانی آن
تدوین فهرستی از داروهای خودبخود متوقف شونده ، داروهایی که پس از مدت زمان معینی دیگر نباید ادامه یابند و باید به پزشک معالج اطلاع داده شود
خط مشی:تدوین خط مشی های مصرف صحیح داروهای مهم و شایع (آنتی بیوتیک ها )
خط مشی:تنظیم ، پایش و ارزشیابی خط مشی بیمارستان در استفاده صحیح از داروها
خط مشی :تدوین خط مشی ها و روشهایی برای کاهش اشتباهات تجویز داروها و عوارض جانبی ناخواسته
طراحی و اجرای مداخلات و اقدامات اصلاحی به منظور رفع مشکلات و اشتباهات دارویی گزارش شده
تدوین لیست داروهای ضروری که باید در داروخانه یا هر یک از بخشهای بیمارستان موجود باشد
تهیه فهرستی از داروهای پرخطر یا داروهای با احتمال خطر بالا
تدوین فرایندی برای تعیین ، تصویب و تهیه داروهایی که جزو فرمولاری بیمارستانی نیستند
ترویج شیوه های علمی درمان و دارو در سطح بیمارستان
پیش بینی و نظارت بر نحوه تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی مصرفی نظارت بر نحوه استفاده از وسایل ، نگهداری و تامین تجهیزات پزشکی
آموزش نحوه کاربرد و استفاده صحیح و ایمنی و نگهداری تجهیزات پزشکی و بیمارستانی
بررسی و مطالعه در مورد میزان نیاز به انواع مواد غذایی ( اعم از غذاهای رژیمی و سایر غذاها ) از نظر کمی و کیفی ، در سطح بیمارستان
تهیه برنامه منسجم برای تهیه مواد اولیه غذایی یا غذاهای آماده از منابع استاندارد و با تضمین کیفیت ، در چهارچوب بودجه و سایر مقررات بیمارستان ، نظارت برحمل بهداشتی مواد غذایی و نگهداری این مواد به شیوه های بهداشتی در محلها و درجه حرارت مطمئن .
نظارت مستمر بر نحوه تهیه ، آماده سازی ، طبخ ، نگهداری ، انتقال و توزیع و پذیرایی مواد غذایی دربیمارستان.
اعمال برنامه ها کنترل کیفی غذا .
کمک به تهیه برنامه غذایی روزانه بیماران ، به ویژه بیماران مصرف کننده غذاهای رژیمی،به صورتی که کالری روزانه مورد نیاز به بهترین وجه تامین گردد . اعمال تنوع غذایی بر حسب فصول سال .
نظارت بر تهیه و استفاده صحیح و به جا از مواد و پودرهای غذایی و سرمهای مورد نیاز جهت تغذیه وریدی ، به منظور استفاده در بیمارانی که امکان استفاده از تغذیه عادی ندارند .
ارزیابی رضایت بیماران از کیفیت غذا .
آموزش کارکنان بخش تغذیه به منظور مراعات موازین بهداشت فردی ، بهداشت محیط ، مقررات غذایی و دستورالعمل بهداشت کار در آشپزخانه و سایر اماکن بیمارستان .
نظارت بر تعویض به موقع وسایل پخت ، ظروف مستعمل و غیر بهداشتی .
پیشنهاد در جهت تهیه غذای سالم و مناسب برای پرسنل .
تهیه و کنترل شناسنامه بهداشتی مشتمل بر گواهی صحت مزاج و عدم ابتلا به بیماریهای واگیر و مسری ، برای تهیه کلیه مامورین اور تغذیه بیمارستان و انجام ادواری آزمایشات ضروری برای تاکید سلامت ایشان
تهیه ی گزارش سالیانه از وضعیت امور تغذیه در بیمارستان
توالی برگزاری کمیته
حداقل هر سه ماه یکبار تشکیل جلسه و مستندات نگهداری گردد.
Ø نکته : با توجه به سنجه های اعتباربخشی در بیمارستان های کمتر از ۱۰۰تخت ، کمیته اقتصاد دارو درمان وتجهیزات پزشکی با کمیته دارو ، درمان و تجهیزات پزشکی با دستور کار متفاوت برگزار می گردد.
هدف:
این کمیته به منظور تضمین کیفیت خدمات داروئی در راستای ارتقاء کیفیت ارائه خدمات درمانی وجلوگیری از عوارض احتمالی داروئی کنترل کیفیت و کمیت داروها و تجهیزات مورد نیاز بیماران، همراهان و پرسنل بیمارستان، تشکیل میگردد و تضمین سلامت و کیفیت کلیه مواد در بیمارستان و در همه شرایط در راس اهداف این کمیته می باشد.
رئیس کمیته :
ریاست بیمارستان
دبیر کمیته :
مسئول امور دارویی بیمارستان
اعضای ثابت کمیته:
رئیس بیمارستان-مدیر بیمارستان- مدیر خدمات پرستاری- مسئول واحد بهبود کیفیت–سوپروایزر آموزشی - مسئول فنی داروخانه– مسئول تجهیزات پزشکی– کارشناس هماهنگ کننده ایمنی بیمار
اعضای مدعو کمیته :
همه ی مسئولین بخش ها/واحدهای بالینی و اداری و پشتیبانی(با تشخیص رئیس بیمارستان )-کارشناس بهداشت محیط- کارشناس کنترل عفونت– دو نفر از پزشکان متخصص بیمارستان
شرح وظایف کمیته
تدوین فرمولاری بیمارستانی و به روز رسانی آن
تدوین فهرستی از داروهای خودبخود متوقف شونده ، داروهایی که پس از مدت زمان معینی دیگر نباید ادامه یابند و باید به پزشک معالج اطلاع داده شود
خط مشی:تدوین خط مشی های مصرف صحیح داروهای مهم و شایع (آنتی بیوتیک ها )
خط مشی:تنظیم ، پایش و ارزشیابی خط مشی بیمارستان در استفاده صحیح از داروها
خط مشی :تدوین خط مشی ها و روشهایی برای کاهش اشتباهات تجویز داروها و عوارض جانبی ناخواسته
طراحی و اجرای مداخلات و اقدامات اصلاحی به منظور رفع مشکلات و اشتباهات دارویی گزارش شده
تدوین لیست داروهای ضروری که باید در داروخانه یا هر یک از بخشهای بیمارستان موجود باشد
تهیه فهرستی از داروهای پرخطر یا داروهای با احتمال خطر بالا
تدوین فرایندی برای تعیین ، تصویب و تهیه داروهایی که جزو فرمولاری بیمارستانی نیستند
ترویج شیوه های علمی درمان و دارو در سطح بیمارستان
پیش بینی و نظارت بر نحوه تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی مصرفی نظارت بر نحوه استفاده از وسایل ، نگهداری و تامین تجهیزات پزشکی
آموزش نحوه کاربرد و استفاده صحیح و ایمنی و نگهداری تجهیزات پزشکی و بیمارستانی
بررسی و مطالعه در مورد میزان نیاز به انواع مواد غذایی ( اعم از غذاهای رژیمی و سایر غذاها ) از نظر کمی و کیفی ، در سطح بیمارستان
تهیه برنامه منسجم برای تهیه مواد اولیه غذایی یا غذاهای آماده از منابع استاندارد و با تضمین کیفیت ، در چهارچوب بودجه و سایر مقررات بیمارستان ، نظارت برحمل بهداشتی مواد غذایی و نگهداری این مواد به شیوه های بهداشتی در محلها و درجه حرارت مطمئن .
نظارت مستمر بر نحوه تهیه ، آماده سازی ، طبخ ، نگهداری ، انتقال و توزیع و پذیرایی مواد غذایی دربیمارستان.
اعمال برنامه ها کنترل کیفی غذا .
کمک به تهیه برنامه غذایی روزانه بیماران ، به ویژه بیماران مصرف کننده غذاهای رژیمی،به صورتی که کالری روزانه مورد نیاز به بهترین وجه تامین گردد . اعمال تنوع غذایی بر حسب فصول سال .
نظارت بر تهیه و استفاده صحیح و به جا از مواد و پودرهای غذایی و سرمهای مورد نیاز جهت تغذیه وریدی ، به منظور استفاده در بیمارانی که امکان استفاده از تغذیه عادی ندارند .
ارزیابی رضایت بیماران از کیفیت غذا .
آموزش کارکنان بخش تغذیه به منظور مراعات موازین بهداشت فردی ، بهداشت محیط ، مقررات غذایی و دستورالعمل بهداشت کار در آشپزخانه و سایر اماکن بیمارستان .
نظارت بر تعویض به موقع وسایل پخت ، ظروف مستعمل و غیر بهداشتی .
پیشنهاد در جهت تهیه غذای سالم و مناسب برای پرسنل .
تهیه و کنترل شناسنامه بهداشتی مشتمل بر گواهی صحت مزاج و عدم ابتلا به بیماریهای واگیر و مسری ، برای تهیه کلیه مامورین اور تغذیه بیمارستان و انجام ادواری آزمایشات ضروری برای تاکید سلامت ایشان
تهیه ی گزارش سالیانه از وضعیت امور تغذیه در بیمارستان
توالی برگزاری کمیته
حداقل هر سه ماه یکبار تشکیل جلسه و مستندات نگهداری گردد.
Ø نکته : با توجه به سنجه های اعتباربخشی در بیمارستان های کمتر از ۱۰۰تخت ، کمیته اقتصاد دارو درمان وتجهیزات پزشکی با کمیته دارو ، درمان و تجهیزات پزشکی با دستور کار متفاوت برگزار می گردد.
هدف:
این کمیته به منظور تضمین کیفیت خدمات داروئی در راستای ارتقاء کیفیت ارائه خدمات درمانی وجلوگیری از عوارض احتمالی داروئی کنترل کیفیت و کمیت داروها و تجهیزات مورد نیاز بیماران، همراهان و پرسنل بیمارستان، تشکیل میگردد و تضمین سلامت و کیفیت کلیه مواد در بیمارستان و در همه شرایط در راس اهداف این کمیته می باشد.
رئیس کمیته :
ریاست بیمارستان
دبیر کمیته :
مسئول امور دارویی بیمارستان
اعضای ثابت کمیته:
رئیس بیمارستان-مدیر بیمارستان- مدیر خدمات پرستاری- مسئول واحد بهبود کیفیت–سوپروایزر آموزشی - مسئول فنی داروخانه– مسئول تجهیزات پزشکی– کارشناس هماهنگ کننده ایمنی بیمار
اعضای مدعو کمیته :
همه ی مسئولین بخش ها/واحدهای بالینی و اداری و پشتیبانی(با تشخیص رئیس بیمارستان )-کارشناس بهداشت محیط- کارشناس کنترل عفونت– دو نفر از پزشکان متخصص بیمارستان
شرح وظایف کمیته
تدوین فرمولاری بیمارستانی و به روز رسانی آن
تدوین فهرستی از داروهای خودبخود متوقف شونده ، داروهایی که پس از مدت زمان معینی دیگر نباید ادامه یابند و باید به پزشک معالج اطلاع داده شود
خط مشی:تدوین خط مشی های مصرف صحیح داروهای مهم و شایع (آنتی بیوتیک ها )
خط مشی:تنظیم ، پایش و ارزشیابی خط مشی بیمارستان در استفاده صحیح از داروها
خط مشی :تدوین خط مشی ها و روشهایی برای کاهش اشتباهات تجویز داروها و عوارض جانبی ناخواسته
طراحی و اجرای مداخلات و اقدامات اصلاحی به منظور رفع مشکلات و اشتباهات دارویی گزارش شده
تدوین لیست داروهای ضروری که باید در داروخانه یا هر یک از بخشهای بیمارستان موجود باشد
تهیه فهرستی از داروهای پرخطر یا داروهای با احتمال خطر بالا
تدوین فرایندی برای تعیین ، تصویب و تهیه داروهایی که جزو فرمولاری بیمارستانی نیستند
ترویج شیوه های علمی درمان و دارو در سطح بیمارستان
پیش بینی و نظارت بر نحوه تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی مصرفی نظارت بر نحوه استفاده از وسایل ، نگهداری و تامین تجهیزات پزشکی
آموزش نحوه کاربرد و استفاده صحیح و ایمنی و نگهداری تجهیزات پزشکی و بیمارستانی
بررسی و مطالعه در مورد میزان نیاز به انواع مواد غذایی ( اعم از غذاهای رژیمی و سایر غذاها ) از نظر کمی و کیفی ، در سطح بیمارستان
تهیه برنامه منسجم برای تهیه مواد اولیه غذایی یا غذاهای آماده از منابع استاندارد و با تضمین کیفیت ، در چهارچوب بودجه و سایر مقررات بیمارستان ، نظارت برحمل بهداشتی مواد غذایی و نگهداری این مواد به شیوه های بهداشتی در محلها و درجه حرارت مطمئن .
نظارت مستمر بر نحوه تهیه ، آماده سازی ، طبخ ، نگهداری ، انتقال و توزیع و پذیرایی مواد غذایی دربیمارستان.
اعمال برنامه ها کنترل کیفی غذا .
کمک به تهیه برنامه غذایی روزانه بیماران ، به ویژه بیماران مصرف کننده غذاهای رژیمی،به صورتی که کالری روزانه مورد نیاز به بهترین وجه تامین گردد . اعمال تنوع غذایی بر حسب فصول سال .
نظارت بر تهیه و استفاده صحیح و به جا از مواد و پودرهای غذایی و سرمهای مورد نیاز جهت تغذیه وریدی ، به منظور استفاده در بیمارانی که امکان استفاده از تغذیه عادی ندارند .
ارزیابی رضایت بیماران از کیفیت غذا .
آموزش کارکنان بخش تغذیه به منظور مراعات موازین بهداشت فردی ، بهداشت محیط ، مقررات غذایی و دستورالعمل بهداشت کار در آشپزخانه و سایر اماکن بیمارستان .
نظارت بر تعویض به موقع وسایل پخت ، ظروف مستعمل و غیر بهداشتی .
پیشنهاد در جهت تهیه غذای سالم و مناسب برای پرسنل .
تهیه و کنترل شناسنامه بهداشتی مشتمل بر گواهی صحت مزاج و عدم ابتلا به بیماریهای واگیر و مسری ، برای تهیه کلیه مامورین اور تغذیه بیمارستان و انجام ادواری آزمایشات ضروری برای تاکید سلامت ایشان
تهیه ی گزارش سالیانه از وضعیت امور تغذیه در بیمارستان
توالی برگزاری کمیته
حداقل هر سه ماه یکبار تشکیل جلسه و مستندات نگهداری گردد.
Ø نکته : با توجه به سنجه های اعتباربخشی در بیمارستان های کمتر از ۱۰۰تخت ، کمیته اقتصاد دارو درمان وتجهیزات پزشکی با کمیته دارو ، درمان و تجهیزات پزشکی با دستور کار متفاوت برگزار می گردد.